Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Σουφλέ με σπαγγέτι

Θα το λατρέψετε...

Θα χρειαστείτε:
1 πακέτο σπαγγέτι
4 κουταλιές αλεύρι
2 αυγά και 2 ασπράδια
50 γρ βούτυρο
1 ποτήρι γάλα
100 γρ τυρί τριμμένο (έμενταλ)
αλάτι και πιπέρι

Οσο βράζουν τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, φτιάξτε την μπεσαμέλ.
Βάλτε σε κατσαρολάκι το βούτυρο να λιώσει. Ανακατέψτε το γάλα με το αλεύρι και ρίξτε το στο βούτυρο ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει. Βγάλτε απο τη φωτιά, προσθέστε αλατοπίπερο, το τριμμένο τυρί και μετά ένα-ένα τους κρόκους των αυγών, ανακατεύοντας απαλά.
Στραγγίξτε τα μακαρόνια πριν βράσουν εντελώς και ανακατεύψτε τα με την μπεσαμέλ. Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα και σιγά-σιγά τα προσθέτετε στα μακαρόνια.
Αδειάστε το μίγμα σε βουτυρωμένο πυρέξ και ψήστε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.

Οπως όλα τα σουφλέ πρέπει να σερβιριστεί ζεστό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...