Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Λαζανάκι με τυριά και σπανάκι

Απολαύστε αυτή την αξεπέραστη γεύση...




Υλικά:

1 πακέτο λαζανάκι
500 γρ σπανάκι φρέσκο χοντροκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3-4 κουταλιές βούτυρο
80 γρ ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
150 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
150 γρ μοτσαρέλα σε φέτες
150 γρ κρέμα γάλακτος
50 γρ κουκουνάρι (αν θέλουμε)
αλάτι και πιπέρι
3 κουταλιές ανιθος


Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σπανάκι μαζί με τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν και να σωθούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τον άνιθο και σοτάρουμε 2'-3' ακόμα ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε το ροκφόρ και το πιπέρι.
Βράζουμε το λαζανάκι και το στραγγίζουμε. Το ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος και το σπανάκι.
Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο πυρέξ , πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα και στρώνουμε την μοτσαρέλα από πάνω.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά.


Αν θέλουμε έξτρα γεύση, καβουρντίζουμε το κουκουνάρι μέχρι να ροδίσει ελαφρά και στολίζουμε με αυτό τα ζυμαρικά προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...