Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

Αλλη μία ελληνική παραδοσιακή συνταγή, από αυτές που τείνουν να ξεχαστούν. Είναι επίσης από τα ωραιότερα νηστίσιμα πιάτα. Δεν συμφωνείτε; Υλικά:
1 κιλό χταπόδι
1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3-4 ντομάτες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
αλάτι και πιπέρι
Πλένουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
Σοτάρουμε ελαφρά και το χταπόδι και προσθέτουμε το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί για 5' και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, 2 φύλλα δάφνης και 1 κούπα νερό και αφήνουμε να βράσουν και να μείνουν με αρκετό ζωμό.
Μαγειρεύουμε για μισή ώρα περίπου και πριν το χταπόδι ψηθεί καλά, ρίχνουμε 1 κούπα νερό ακόμα.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το μακαρονάκι και αφήνουμε να βράσουν μαζί περίπου 10'-15'. Αν δείτε ότι τελειώνει το νερό πριν ψηθεί το ζυμαρικό, προσθέστε λίγο ζεστό...
Σερβίρεται ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...