Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010

Ντομάτες με αυγά

Τελευταία με έχει πιάσει μια νοσταλγία για φαγάκια που μου θυμίζουν τα παιδικά μου χρόνια... Θυμάμαι έντονα πόσο μου άρεσαν οι ντομάτες με τα αυγά στο τηγάνι ~ στραπατσάδα το λέγαμε... πριν χρόνια έμαθα ότι σε κάποια μέρη λέγεται καγιανάς.
Όπως και να το πούμε, είναι φαγάκι νόστιμο, χορταστικό και γρήγορο...


Υλικά για 2 άτομα:

4 ντομάτες ώριμες
4 αυγά
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
Μισό κουταλάκι ζάχαρη
Λίγη ρίγανη
Λίγη φέτα θρυμματισμένη

Τρίβουμε τις ντομάτες και τις βάζουμε μαζί με το λάδι και τη ζαχαρίτσα σε τηγάνι να πάρουν βράση.
Μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και τις αφήνουμε για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο και τη ρίγανη.
Χτυπάμε τα αυγά με ελάχιστο αλατοπίπερο και τα ρίχνουμε στις ντομάτες, ανακατεύοντας να ενσωματωθούν καλά.
Σιγοψήνουμε για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε τη θρυμματισμένη φέτα και σερβίρουμε…
Αν θέλουμε προσθέτουμε τη φέτα σε κάθε πιάτο χωριστά.

21 σχόλια:

  1. Στο χωριό μου στραπατσάδα το λέμε.
    Και "σηκώνει" και άλλες προσθήκες.
    Νοστιμότατο και εύκολο!
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mπέττυ μου αγαπημένη η στραπατσάδα!
    Χθές το μεσημέρι το έκανα και το απόλαυσα!
    Και μ΄αρέσει έτσι χωρίς άλλες προσθήκες,όπως την έκανε η μανούλα μου.
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Μπέττυ!
    Αγαπημμένο το φαγάκι σου σήμερα!
    Η μανούλα,μας το έφτιαχνε,έτσι ακριβώς,όταν είμασταν μικρά και με παρακαλούσε να το φάω...
    Τώρα που την επισκέπτομαι τα καλοκαίρια την παρακαλάω εγώ να μου το φτιάξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπημένο φαγάκι, αγαπημένες γεύσεις, αγαπημένες εικόνες!!!
    Καλημέρα Ελλάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πωπωωωω καγιανάς!!!!! τον λατρεύω τον άτιμο :) θα φτιάξω το βράδυ μιας και μου τον θύμησες, τον λιγουρεύτηκα χεχεχε
    Και να φανταστείς κάποτε δεν τον έτρωγα :)
    Πολλά φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ, Μπέτυ, τα ίδια φαγητά τρώγαμε μικρές:)
    Το φτιάχνω και τώρα συχνά, αρέσει πολύ στην οικογένεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα!!! Αγαπημένη λιχουδια και οτι την σκεφτόμουν αυτες τις μέρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στραπατσάδα η ελληνική!Υπάρχει κάτι καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στραπατσάδα ή καγιανάς. Εδώ στη Ζάκυνθο, το κάνουν χωρίς να ανακατεύουν τα αυγά, αλλά εμένα μου αρέσουν έτσι, ανακατεμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. όπως κι αν το λέμε εγώ το λατρεύω και κάθε καλοκαίρι τρώω πολύυυυυυυυυυυ!!!!
    καλό Σ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στραπατσάδα η μοναδική! Τρελλαίνομαι, πεθαίνω, τη λατρεύω, τη θέλω..κακιά..τώρα που κάνω δίαιτα σε παρακαλώ μη βάζεις όμορφες συνταγές..έλεος δηλαδή! Θα την τσάκιζα τώρα, θα την κάνω αύριο αντί για το μεσημεριανό μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λατρεμένο φαγάκι, όντως είναι από τα φαγητά των παιδικών μας χρόνων. Αύριο Σάββατο, μου έδωσες μια πολύ καλή ιδέα!!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μύρισε καλοκαιράκι...
    Το πιο ωραίο φαγητάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ονειρο η στραπατσαδα!
    Αγαπημενο φαγητο που φερνει αγαπημενες αναμνησεις
    Ευχαριστουμε που μας το θυμησες για να το φτιαξουμε αμεσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Betty,τι φαγητό είναι αυτό-μοναδικό!Δεν είναι τίποτα πολύπλοκο,απλά και μόνο ελληνική γεύση.
    Από δω και πέρα το απολαμβάνω συχνά.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εξαιρετικό. Και πάντα θα φτιάχνεται πιστεύω!!
    Δεν ξεχνιούνται εύκολα αυτά τα φαγητά.
    Καλό Σ/Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. μοναδικη στραπατσαδα, ολα τα λεφτα!!!!!!!!!!
    την λατρευουμε μονο που την κανουμε λιγο ποιο ζουμερη για πολλες βουτες!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΜΜΜ ΗΤΑΝ ΘΕΙΚΟ!
    ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΑ ΑΥΓΟΥΛΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολυ νοστημο!!! Εμεις βαζουμε και λουκανικο χωριατικο μεσα!!! και το λεμε καγιανα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαίνεται πως έχει τουλάχιστον 2 ονομασίες... καγιανά και στραπατσάδα το ξέρω... ίσως έχει κι άλλη ανάλογα με το μέρος!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...