Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Μπισκότα με σοκολάτα

Έχω ένα πρόβλημα: δεν μπορώ να αντισταθώ όταν βλέπω εύκολη συνταγή για μπισκότα!
Ειδικά όταν η συνταγή είναι του Παρλιάρου και άρα, σίγουρη επιτυχία!
Τα δοκίμασα βεβαίως αμέσως και σας διαβεβαιώ ότι
δεν έχετε φτιάξει πιο γρήγορα, εύκολα και νόστιμα μπισκοτάκια!


Υλικά για 50 μπισκοτάκια:
(φιλική συμβουλή: φτιάξτε εξ αρχής διπλή δόση, έτσι ίσως προλάβετε να τα δοκιμάσετε και σεις!)

60 γρ βιτάμ
100 γρ ζάχαρη καστανή
1 αυγό
100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν
2 κουταλάκια κανέλλα
½ κουταλάκι αλάτι
50 γρ σοκολάτα τρούφα


Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα. 
Χτυπώντας πάντα, ρίχνουμε και το αυγό.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε λίγο-λίγο μαζί με την κανέλλα, το αλάτι
και τελευταία την τρούφα. 

Στρώνουμε το ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο.
Τοποθετούμε στην λαδόκολλα πολύ μικρές κουταλιές (μικρές, το τονίζω!) από το μίγμα. 
Μην σας νοιάζει που δεν έχουν ωραίο σχήμα, θα δείτε σε λίγο πως θα γίνουν…
Ψήνουμε για 10 λεπτά. 
Ορίστε!Είδατε πόσο φούσκωσαν και στρογγύλεψαν;!!! 
  Απολαύστε τα όπως σας αρέσει!

33 σχόλια:

  1. Καλημέρα Μπέττυ. Καταπληκτικά φαίνονται τα μπισκότα σου, ας πάρω μερικά πριν φύγω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπέτυ μου πολύ ωραία τα μπισκοτάκια!Εχουμε πολύ χαμηλές αντιστάσεις στο θέμα"Παρλιάρος"βλέπω.
    Καλημέρεεεεεεςςςςς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ νόστιμα φαίνονται!
    Καλημέρα,μου άνοιξες την όρεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτή τη συνταγή μου πρότειναν να φτιάξω κάποιοι που είδαν τον Παρλιάρο, που να ήξεραν όμως ότι εγώ κουλούρια και μπισκότα δεν τρώω.
    Πάντως είναι πανεύκολα κι αν κρίνω από τα υλικά πεντανόστιμα.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα Μπέττυ, με έσωσες!! Έχει μέρες ο γιόκας που μου ζητάει μπισκότα με σοκολάτα για το πρωϊνό του, κι έχει μέρες που πίνει το γάλα σκέτο γιατί θέλει μόνο μπισκότα με σοκολάτα!!
    Έψαχνα λοιπόν κατά καπνού να βρώ μια εύκολη και νόστιμη συνταγή, γι' αυτό σου λεω με έσωσες!! Ευχαριστώ.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ευκολα και γρηγορα
    να μην πω για το ποσο ευκολα εξαφανιζονται
    τα παιδια μου τα λατρευουν και ειναι οτι πρεπει και για το καφεδακι μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λοιπόν, ήδη σημείωσα τα υλικά (τα οποία έχω στο σπίτι) και με την επιστροφή μου το απόγευμα θα εκτελεσθούν! Ευχαριστούμεεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σίγουρη επιτυχία με συνταγή Παρλιάρου. Μου αρέσει που έχει μόνο ένα αυγό. Ξεροσφύρι τον πίνω τον καφέ μου. Πολύ εύκολη φαίνεται. Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ξέρω πολλούς που να μπορούν να αντισταθούν σε κάτι τέτοιο.
    Έχω όλα (σχεδόν) τα υλικά. Μόνο η τρούφα μου λείπει, αλλά δεν χρησιμοποιώ.
    Θα ξύσω κουβερτούρα και θα βάλω και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
    Και βλέπουμε...

    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σλουρπ σλουρπ τέλεια φαίνονται!! καλημέραααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτές οι συνταγές είναι ... μαγικές : Μια απρόσωπη και άμορφη κουταλιά πηχτού χυλού, μεταμορφώνεται μέσα σε μερικά λεπτά σε ένα πανέμορφο γλύκισμα!!!!
    Γεια στα χέρια σου Μπέττυ και καλοφάγωτα!!!
    Φιλιά πολλά
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ευχαριστούμε για τη συνταγή! Κι εγώ εκτιμώ τα εύκολα και γρήγορα, χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ πάλι, έχω πρόβλημα με τον blogger που δεν ανοίγει και έρχομαι πάντα τελευταία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ήρθα κι εγώ...
    Ως γνωστόν λατρεύω τα εύκολα, νόστιμα και σοκολατένια γλυκάκια, οπότε...τη σημειώνω!!!

    Ευχαριστούμε Μπετούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αααααα...... μα πως στρογγύλεψαν έτσι όμορφα???
    Συνταγή Παρλιάρου είναι σίγουρη εγγύηση, δεν το συζητώ!
    Φιλάκια Μπέτυ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πολύ ομορφα φαίνονται και εύκολα. Σύντομα θα τα δοκιμάσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απο ό τι βλέπω όλες κάνουμε δίαιτα. Δίαιτα με γλυκά.Και εσύ Μπέττυ μας παροτρύνεις να φτιάξουμε διπλή δόση.Σίγουρα κάτι παραπάνω ξέρεις εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καταπληκτικά!!!!!Πανεύκολα,γευστικότατα,και πολύ γευστικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. οταν ειδα τα υλικα ειπα δεν μπορει..καποιο λαθος θα κανει...κι ομως!!!με τοσα λιγα υλικα μου βγηκαν 25 μπισκοτα μουρλια!!!κακως δεν εκανα διπλη δοση!!!αλλα ειναι τοσο ευκολα που θα τα ξανακανω αμεσως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. καλημερα!!! Σημερα θα φτιαξω την 3η συνταγη απο σενα!!! Οι αλλες δυο ηταν το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ κεικ λεμονι και το κεικ με καροτο. Μια ερωτηση πριν αρχισω. Δεν εχω μαυρη ζαχαρη και ειναι Κυριακη σημερα. Μπορω να βαλω ασπρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Nely καλημέρα,

    Ναι μπορείς να χρησιμοποιήσεις λευκή ζάχαρη...στην γεύση θα αλλάξουν μόνο λίγο!

    Καλή επιτυχία, περιμένω νέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τα εφτιαξα λοιπον, με ασπρη ζαχαρη. Μυρισε το σπιτι !!!!!!!!! Τα υλικα μου εδωσαν 25 μπισκοτακια , εκανα διπλη δοση. Αλλα ηταν ετοιμα στα 30'. Και ειναι και πολυ λεπτα. Φταιει η ασπρη ζαχαρη;;;;; Παντως ειναι παρα πολυ ωραια. Ευκολα και πολυ ωραια για συνοδευτικα σε καφεδακι η τσαι... Θα τα ξαναφτιαξω με μαυρη ζαχαρη και θα σας ξαναπω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Nely, μου κάνει εντύπωση που χρειάστηκαν τόση ώρα ψήσιμο, τα δικά μου γίνονται μέτρια σε πάχος. Μήπως έφταιγε ο φούρνος; Πες μου όταν τα φτιάξεις με την μαύρη...

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Kαλησπερα!!!!!!!!!!!!!! Τα εφτιαξα σημερα μολις τωρα με μαυρη ζαχαρη!!!! Ειναι φανταστικα!!!!!
    1. Τα αφησα 10' οπως μου ειπες. Με την βοηθεια της μαμας, εμαθα πως ετσι πρεπει να βγουν... δηλαδη ειναι μαλακα και μολις κρυωσουν σταθεροποιουνται... χτες εγιναν στα 30' καφε σκουρα και πολυ τραγανα. Βεβαια ο αντρας μου ξετρελαθηκε, αλλα σημερα ειναι απιθανα!!! 10' λοιπον. Μπραβο!!!! Τελεια!!!!! Παω να ψαξω την επομενη συνταγη σου που θα φτιαξω...
    φιλια πολλα να εχεις μια ομορφη εβδομαδα και γρηγορα περαστικα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τα εχω φτιαξει ήδη 3 φορες και σημερα θα τα ξαναφτιαξω να τα παω στην αδερφη μου...τα εφτιαξα κ με ασπρη ζαχαρη αλλα δεν συγκρινονται με την μαυρη...κοριτσια μπορει να ειναι πιο ακριβη αλλα αξιζει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πολύ νόστιμα τα μπισκοτάκια!!Μόνο μια μικρή παρατήρηση.. Με μια κουταλια κανελλα νομίζω θα ήταν καλύτερα! Εχουν πολύ έντονη τη μυρωδια της κανελλας και όχι τόσο της σοκολάτας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Είναι πραγματικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΑΑ♥
    Μόνο που μου βγήκαν λιγότεραα..Τελικά πρέπει να κάνω διπλή δόση!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. μονο που καλο ειναι να μη βαζουμε οτι μας κατεβει. ο παρλιαρος λεει ΜΙΣΟ κουταλακι κανελας και 100 γρ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ. και ψηνει σοτυ 190. ελεος δηλαδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τα έκανα για δωράκι αλλά δοκίμασα και γω!!!όχι που θα μου ξέφευγαν. Νοστιμότατα, μαστιχωτά, αλλά λεπτούτσικα.Όσο ήταν χλιαρά τα ένωσα δύο-δύο και γίναν μμμμμ!!! Θα τα δοκιμάσω αντί κανέλα να βάλω τζίντζερ ή μαστίχα και να δώσω λίγο ύψος στη ζύμη για να βγούνε λίγο πιό παχουλά.Εκτός ότι είναι πολύ νόστιμα και μπορείς να κάνεις και αλλαγές...είναι και πολύ εύκολα.Νάσαι καλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και μπορείς να κάνεις αλλαγές ή προσθήκες, αυτό είναι εξ άλλου που κάνει μια συνταγή ενδιαφέρουσα!
      Χαίρομαι που σου άρεσαν, ας είναι καλά ο Παρλιάρος με τις υπέροχες συνταγές του!

      Διαγραφή
  30. Ηθελα να παρατηρησω οτι σε καμια περίπτωση δε βγαινουν 50 κομματια. Βγαινουν ακριβώς τα μισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...