Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Τσουρέκι πολίτικο

Πιθανόν να είναι το καλύτερο τσουρέκι που έχω δοκιμάσει ποτέ!


Υλικά για 4 τσουρέκια:

1 κιλό αλεύρι Robin Hood (ίσως χρειαστεί 1 φλυτζάνι ακόμα)
2 φακελάκια μαγιά σκόνη
1 ½ φλυτζάνι γάλα
1 πακέτο βούτυρο Lurpak (250 γρ)
6 αυγά
2 1 /4 φλυτζάνια ζάχαρη
1 κουταλιά μαστίχα
2 κουταλιές μαχλέπι
2 κουταλιές κακουλέ
½ κουταλάκι αλάτι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια και 1/2 λεμόνι
Μαυροκούκι ή ασπρισμένα αμύγδαλα ή σουσάμι για ντεκόρ!


Φτιάχνουμε αρχικά το προζύμι, δηλαδή: 
Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα ~ προσοχή μην κάψει!
Ρίχνουμε το γάλα σε μεγάλο μπολ και διαλύουμε μέσα τη μαγιά. 

Προσθέτουμε και 1 ½ φλυτζάνι από το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί
και αφήνουμε σκεπασμένο με πετσέτα για μισή ώρα περίπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. 
Χτυπάμε καλά τα 5 αυγά (το 6ο το κρατάμε για να αλείψουμε την επιφάνεια)
και τα προσθέτουμε στο βούτυρο ~ προσοχή να μην είναι ζεστό!
Προσθέτουμε τη ζάχαρη,
όλα τα μυρωδικά και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε αυτό το μίγμα στο μπολ με το προζύμι, ανακατεύουμε
και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, ζυμώνοντας με το χέρι. 
 Η ζύμη πρέπει να γίνει ελαστική, να πλάθεται εύκολα και να μην κολλάει.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και με 2 πετσέτες
  και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες περίπου να φουσκώσει καλά
και να γίνει διπλάσια σε όγκο.

 Χωρίζουμε την ζύμη σε κομμάτια, φτιάχνουμε κορδόνια και πλέκουμε τα τσουρέκια μας.  Μπορούμε επίσης να τα κάνουμε στρογγυλά ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε. 


Στρώνουμε το ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και τοποθετούμε επάνω τα τσουρέκια. 
Ανάβουμε το φούρνο στους 50 C, βάζουμε μέσα τα τσουρέκια
και τα αφήνουμε περίπου μισή ώρα να ξαναφουσκώσουν.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 C. 
Αλείφουμε τα τσουρέκια με το τελευταίο αυγό, αραιωμένο με λίγο νεράκι, και αν θέλουμε τα στολίζουμε με μαυροκούκι, ασπρισμένα αμυγδαλάκια σε φετούλες ή σουσάμι.


 Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια. 


 Αφού κρυώσουν καλά, μπορούμε να τα φυλάξουμε στο ψυγείο, τυλιγμένα σε μεμβράνη!

 Καλό Πάσχα!!! 

78 σχόλια:

  1. exertiko kai afrato to politiko tsoureki sas!!!orea sintagi!!!
    kalo pasxa kai kali anastasi!!!!me ygia!!!filia!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πιο νόστιμο τσουρέκι! Η συνταγή εξαίρετη και το λέω έχοντας καταγωγή από την Πόλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Betty,και του χρόνου!
    Δεν έχω δοκιμάσει το πολίτικο τσουρέκι,θα είναι μυρωδάτο!
    Καλή ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαι του χρόνου Μπέτυ να είσαι καλά.
    Φαίνεται ωραιότατο το τσουρέκι σου.
    Μοσχομύρισε.

    Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαιρετικά νόστιμο και μυρωδάτο!
    Καλή Ανάσταση, Μπέττυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και του χρόνου Μπέττυ.Η συνταγή είναι πράγματι πολύ καλή.
    Σου εύχομαι Καλή Ανάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. tha prolavei na meinei katholou tsoureki gia na to valoume sto psigeio? den nomizo!!!!

    polu oraio to tsoureki, mexri edo mirise...ego boro na paro to ena nai???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τσοθρεκια, κουλουρακια...μυριζει Πασχα στα μλπογ και μας φτιαχνει το κεφι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μοσχοβόλισε η μπλογκογειτονιά, Καλό Πάσχα με υγεια σου εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λαχταριστό,λαχταριστό και μόνο από την εικόνα φαίνεται πόσο νόστιμο θα είναι!
    Καλή Ανάσταση!
    Καλό Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και του χρόνου Μπέτυ! Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ημερα αφιερωμενη στα τσουρεκια και αυγα.
    λεω να δοκιμασω αυτη την συνταγη.
    καλη ανασταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλοφάγωτα, και του χρόνου Μπέτυ μου!!
    Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση
    Πολλά φιλιά
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σου Betty,
    Καλό Πάσχα!
    Big σας χαιρετώ, υγιή, ευτυχή, καλό Πάσχα, σας ευχαριστώ για τις ευχές και της μνήμης, επίσης, σας εύχομαι πολλή έμπνευση σας, ήμουν πάντα ενδιαφέρονται για υγιεινή κουζίνα!,
    Σας χαιρετώ,
    Wanda
    Happy Easter Elizabeth for you and familly,!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλή Ανάσταση στις καρδιές και στο Πνεύμα μας! Υγεία κι ευτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπέτυ μου καλή!
    Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!
    Το τσουρέκι τέλειο και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και του χρόνου!
    Καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα, με υγεία και ευτυχία:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Aξια χεράκια! Καλή Ανάσταση, υγεία, Ειρήνη, χαρές! Πάντα Λαμπρή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μπέτυ καλημέρα και χρόνια πολλά.
    Καταπληκτική η συνταγή σου.Δεν έχω λόγια.Δεν θα πώ οτι ίσως είναι το καλύτερο τσουρέκι που έχω δοκιμάσει ποτέ,γιατί σίγουρα είναι το καλύτερο τσουρέκι που έχω δοκιμάσει ποτέ.!!!
    Τα έφτιαξα χθές και ενθουσιάστηκα απο το αποτέλεσμα.Πεντανόστημα,πανεύκολα,αφράτα & ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!
    Σε ευχαριστώ πολύ για την συνταγή.
    Να'σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ Σταυρούλα:

    Σταυρούλα εγώ σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Χαίρομαι πολύ που σου πέτυχε και σου άρεσε τόσο!!!!

    Χρόνια Πολλά και καλό μήνα, να είσαι καλά και να τα λέμε!
    Καλό βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπέρα.
    Δε δοκίμασα να φτιάξω τη συνταγή σας, αλλά μία άλλη από το Εδεσματολόγιο Σμύρνης, που είναι και αυτή που έφτιαχνε η Κορδελιότισσα γιαγιά μου.
    Νομίζω πως πορτοκάλια, λεμόνια και κακουλέ δεν χωρούν στο πολίτικο τσουρέκι.
    Ευχαριστώ, Άρτεμις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Θα ποροσπαθήσω, όμως, και αυτή την εκδοχή.
    Καλή Ανάσταση σας εύχομαι και Καλή Λαμπρή!
    Άρτεμις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλησπερα.Εκανα τα τσουρεκια οπως της συνταγης και ηταν τελεια.Κι ας ηταν η πρωτη μου φορα.Σας ευχαριστω για τα " φωτα" σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παίρνω πάντα μεγάλη χαρά με σχόλια σαν το δικό σου!
      Σε ευχαριστώ πολύ που μοιράστηκες μαζί μας την επιτυχία σου!
      Καλή συνέχεια...

      Διαγραφή
  24. Εψαχνα μια συνταγη για τσουρεκια κι επεσα παλι πανω σου:-) Ειναι η πρωτη φορα που θα επιχειρησω κατι τετοιο, αλλα ειδα τα θετικα σχολια και πηρα κουραγιο. Μια ερωτηση μονο: Οταν περιμενω να φουσκωσουν πριν τα πλασω, μπορω να τα βαλω στο φουρνο(αερας 35βαθμοι)?
    Μαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση, έλειπα για λίγο και δεν είχα πρόσβαση...
      Μπορείς να τα βάλεις σε φούρνο στους 35, εγώ σε αυτή την περίπτωση δεν χρησιμοποιώ αέρα για να μην στεγνώσει η ζύμη, απλά αντιστάσεις πάνω-κάτω.
      Αν τα έφτιαξες πες μου...

      Διαγραφή
  25. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΕ ΓΕΥΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΑΦΡΑΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
    ΜΑΡΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίκα καλησπέρα και χρόνια πολλά!
      Όταν λες δεν έγιναν αφράτα τι ακριβώς εννοείς; Γιατί αν έγιναν πολύ σφιχτά και βαριά ίσως έφταιγε η μαγιά ~ στο αρχικό στάδιο, φούσκωσε, διπλασιάστηκε σε όγκο; καμμιά φορά παρόλο που δεν έχει λήξει, δεν είναι καλή, γι αυτό και την ενεργοποιούμε με το χλιαρό γάλα... Επίσης μήπως το γάλα ήταν ιδιαίτερα ζεστό και την έκαψε; Αν θέλεις δώσε μου περισσότερες πληροφορίες...

      Διαγραφή
  26. BETTY Καλημερα δεν ξερω αν εφταιγε η μαγια σημερα τα ξαναφτιαχνω οταν τα ψησω θα σε ενημερωσω αν αυτη τη φορα εγιναν σωστα παντωσ απο γευση ηταν πολυ ωραια . Σε ευχαριστω για την απαντηση και χρονια πολλα ΜΑΡΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Μόλις έφτιαξα τα τσουρέκια και είναι τέλεια!!!!!!Ευχαριστώ πολύ για τα φώτα σας!!!!!Έλενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλενα, μπράβο σου που τα πέτυχες! Χαίρομαι πολύ!!! :)

      Διαγραφή
    2. Ηθελα να ξέρω πόση μαγιά νωπή μπορώ να βάλω σε ένα κιλό αλεύρι
      Ευχαριστώ πολύ. Ιουλία.

      Διαγραφή
    3. Ενας κύβος νωπής μαγιάς (24 γρ) αντιστοιχεί σε ένα φακελάκι ξερής (9 γρ) για μισό κιλό αλεύρι.
      Επομένως στο ένα κιλό θα βάλεις δυό κτβους.

      Διαγραφή
    4. Ενας κύβος νωπής μαγιάς (24 γρ) αντιστοιχεί σε ένα φακελάκι ξερής (9 γρ) για μισό κιλό αλεύρι.
      Επομένως στο ένα κιλό θα βάλεις δυό κτβους.

      Διαγραφή
  28. καλησπέρα,
    έχω την ζύμη 1,5 ώρα να ξεκουραστεί και δεν έχει διπλασιαστεί σε όγκο ίσα που έχει φουσκώσει φταίει κάτι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, μόλις είδα το μήνυμά σου, άρα ότι ήταν να γίνει έγινε υποθέτω...
      Θα έλεγα να την έβαζες λίγο σε ελαφρά ζεσταμένο φούρνο, μήπως η θερμοκρασία δωματίου ήταν ιδιαιτέρως χαμηλή και γι αυτό δεν φούσκωνε... Εκτός κι αν ήταν πρόβλημα της μαγιάς!
      Αν θέλεις πάντως, πες μου τι έγινε τελικά...

      Διαγραφή
  29. Καλησπέρα, στα μυρωδικά εννοείτε κουταλιές της σούπας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, όπου κουταλιές=κοφτές κουταλιές σούπας... φυσικά είναι και θέμα γούστου!

      Διαγραφή
  30. Υπέροχο το τσουρέκι. .αλλά θα μπορούσα να αντίκαταστησω το βούτυρο λουρπακ με βούτυρο προβιο και τη μαγιά σκόνη σε μαγιά νωπη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντι για 2 φακελακια ξερη μαγια (δηλ. 16 γρ) βάλε 60 γρ νωπής.
      Θεωρώ ότι και το βουτυρο μπορείς να το αντικαταστησεις με ίσης ποσότητας πρόβειο αλλά δεν το έχω κάνει και δεν ξερω πόσο θα επιρρεάσει την γεύση!

      Διαγραφή
  31. Καλησπέρα φανταστικά και τέλεια συνταγή. ΘΑ μπορούσα να βάλω αλεύρι σκληρο για τσουρεκι αντί το Ρόμπιν χούντ επειδή είναι ακριβώς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και μπορείς, ή σκληρό ή όποιο άλλο αλεύρι για τσουρέκια θέλεις!
      Καλή επιτυχία και σε ευχαριστώ! :)

      Διαγραφή
  32. Έμειναν όλοι καταπληκτοι με τα τσουρεκια πολύ αφρατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ξέχασα να σας πω ότι με τη ξηρή μαγιά αργούν να φουσκώσουν, θα δοκιμάσω με την νωπη.και το βούτυρο το πρόβειο έδεσε πολύ ωραία με το τσουρέκι συγνώμη αν σας κουρασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν με κούρασες καθόλου, χαίρομαι που σας άρεσαν και σημειώνω την παραλλαγή με το πρόβειο βούτυρο! :)

      Διαγραφή
  34. πρώτη φορά που φτιάχνω τσουρέκια & το αποτέλεσμα απίστευτο!Υπέροχα ,αφρατα με μια μυρωδιά εκπληκτική! Στο ένα έβαλα & πραλινα, δεν έμεινε τίποτα! Μόνο που η ζύμη έσπαγε όταν τα επλαθα, μου πήρε 1,5 κιλό αλεύρι και πήρε αρκετά παραπάνω να φουσκωσουν, ακόμα και στο φούρνο (ξηρή μαγιά έβαλα )
    Υπέροχη συνταγή και εύκολη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο που σου πέτυχαν και χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν!
      Το 1 1/2 κιλό αλεύρι είναι πολύ,γι αυτό έσπαγε η ζύμη και άργησε να φουσκώσει, την επόμενη φορά βάλε όσο λεει η συνταγή και ζύμωσέ τα περσσότερη ώρα!
      Καλοφάγωτα!

      Διαγραφή
  35. Κυρία μπετυ Καλησπέρα, θέλω να σε ρωτήσω κάτι αν βάλω άλλο σκληρο αλεύρι και όχι το Ρόμπιν χούντ θα επηρεαστεί η γεύση?είναι πολύ αφρατα και γευστικά,με το συγκεκριμένο αλεύρι. Καλό αλεύρι αλλά ακριβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να βάλεις σκληρό ή και άλλο αλεύρι για τσουρέκια που θα βρεις στο εμποριο. Καλή επιτυχια!

      Διαγραφή
  36. Eίχα κανει μία και μοναδική φορά τη συνταγή σας πριν τρία χρόνια. Πετυχε αν και ήταν η πρώτη μου απόπειρα. Τύχη πρωτάρας να το πω;;;Δεν θυμάμαι όμως πού τα έψησα. Τί χρησιμοποιούμε αέρα ή αντιστάσεις? Σε πόσους βαθμούς σε καθε περίπτωση; Μεσαία σχάρα εννοείτε την τρίτη από κάτω; Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις αντιστάσεις στους 180, αν βάλεις αέρα στους 170 στην τρίτη θεση από κάτω. Καλή επιτυχία και καλή Ανάσταση!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ! Καλή ανάσταση!

      Διαγραφή
  37. Καλησπέρα κα Μπετυ!
    Είναι η δεύτερη χρονιά που κάνω την συνταγή σας αλλά αυτην την φορά δεν φούσκωσε η ζύμη μου στο 2ωρο (το πρώτο φούσκωμα της μαγιάς πηγε μια χαρα).... Τι μπορώ να κάνω;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να ζεστανεις το φούρνο στους 30 να τον σβήσεις και βάλεις εκεί τη ζύμη σου ωστε νσ την βοηθήσεις να ανέβει. Μήπως είχε ρεύματα ή κρύο εκεί που την άφησες?

      Διαγραφή
    2. Μπορείς να ζεστανεις το φούρνο στους 30 να τον σβήσεις και βάλεις εκεί τη ζύμη σου ωστε νσ την βοηθήσεις να ανέβει. Μήπως είχε ρεύματα ή κρύο εκεί που την άφησες?

      Διαγραφή
    3. Τι να σας πω; Σίγουρα κάτι πήγε λάθος.... Το δοκίμασα αυτό με τον φούρνο αλλά πάλι τίποτα.. Τα έψησα τελικά, φυσικά δεν φούσκωσαν αλλα μοσχομυρίζουν!!! Την επόμενη φορά ελπίζω να έχω και πάλι επιτυχία!!!

      Διαγραφή
    4. Κρίμα... δεν ξέρω τι φταίει... μήπως ήταν καυτό το βούτυρο κι έκαψε τη μαγιά? Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο...
      Εύχομαι να σου γίνουν υπέροχα την επόμενη φορα!

      Διαγραφή
  38. Καλησπέρα κα Μπετυ!
    Είναι η δεύτερη χρονιά που κάνω την συνταγή σας αλλά αυτην την φορά δεν φούσκωσε η ζύμη μου στο 2ωρο (το πρώτο φούσκωμα της μαγιάς πηγε μια χαρα).... Τι μπορώ να κάνω;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλησπέρα κα Μπετυ!
    Είναι η δεύτερη χρονιά που κάνω την συνταγή σας αλλά αυτην την φορά δεν φούσκωσε η ζύμη μου στο 2ωρο (το πρώτο φούσκωμα της μαγιάς πηγε μια χαρα).... Τι μπορώ να κάνω;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλημέρα χρόνια πολλά Χριστός ανέστη. Έφτιαξα τα τσουρεκια σε όλους άρεσε αλλά υπήρχε κάποιο ελάττωμα τρίβετε. Έκοψα το τσουρέκι να κεράσω και τρίβώταν.γιατί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά!
      Για να τρίβεται σημαίνει ότι ήταν πολύ στεγνό, δεν είχε την υγρασία που έπρεπε. Μήπως ήταν εξ αρχής πολύ σφιχτή η ζύμη ή μήπως παραψήθηκε?

      Διαγραφή
  41. η συνταγή εξαιρετική!! !!εύκολη και μυρωδατη. Από εμφάνιση τέλεια!! ! Από γεύση δεν ξέρω διότι νηστευω. μου τρέχουν τα σάλια.. ..ευχαριστω κατερινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ξεκίνησα να τα φτιάξω κι εγώ φέτος, Μπετυ, πρώτη φορά φτιάχνω τσουρέκια. Θα επανέλθω με το αποτέλεσμα, ελπίζω να πάνε όλα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Έγιναν πολύ ωραία, μαστιχωτά, με ίνες, μυρωδάτα, αλλά σε γεύση θα τα ήθελα πιο έντονα, του χρόνου θα βάλω περισσότερα μυρωδικά. Έκανα βέβαια και μερικές παραλλαγές οπότε ίσως φταίει αυτό. Καλή Ανάσταση! Η συνταγή τέλεια για πρωταρες όπως εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κυριότερο είναι πως σου πέτυχαν κι έγιναν μαστιχωτά!
      Δεν ξέρω τι αλλαγές έκσνες αλλά για τη συγκεκριμμένη δοσολογία θεωρώ πως τα μυρωδικά που αναφέρω είναι υπέρ αρκετά! Πρόσεξε μη σου πικρίσουν τα τσουρέκια αν αυξήσεις τη δόση σε μαχλέπι, μαστίχα κλπ.
      Καλή Ανάσταση!

      Διαγραφή
  44. Η συνταγή είναι εξαιρετική και η περιγραφή των υλικών και της εκτέλεσης ακριβέστατη.Έγιναν αφράτα, όσο πρέπει μαστιχωτά και με υπέροχη γεύση.Ευχαριστούμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Η συνταγή είναι εξαιρετική και η περιγραφή των υλικών και της εκτέλεσης ακριβέστατη.Έγιναν αφράτα,όσο πρέπει μαστιχωτά και με υπέροχη γεύση.Ευχαριστούμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τινα σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Χαιρομαι πολύ που σας άρεσαν τόσο! Και του χρόνου!

      Διαγραφή
  46. Κ.Μπεττυ εμένα ο φούρνος μου πάει κατευθείαν στους 50 βαθμούς.Να τον βάλω τόσο? Και σε πόση ώρα να τον σβησω? Να τσεκαρω αν εχέι φουσκώσει η ζύμη ή θα μου κάτσει?Ευχαριστω πολύ!😊


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μισή ώρα στους 50 είναι υπεραρκετή για να φουσκώσουν. Κάνε ότι λέει η συνταγή και δεν θα χεις πρόβλημα !

      Διαγραφή
  47. Και κατι ακόμα, για μιση δοση,ποσα αυγά να βαλω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανάλογα με το μέγεθος, 2 ή 3. Ακόμα καλύτερα χτύπα 3 σε ενα μπολ και κράτα λίγο απ το μίγμα για την επάλειψη!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...