Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

Κέικ με μαρμελάδα πορτοκάλι


Απίστευτα γρήγορο και εύκολο, αλλά πραγματικά απολαυστικό!
Χρησιμοποιείστε σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι για εκπληκτική γεύση!
 
 Υλικά: 

225 γρ φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
1 κουταλάκι μπέικιν
2 κουταλάκια τριμμένο τζίντζερ
½ κουταλάκι κανέλλα
Μια πρέζα τριμμένο γαρύφαλλο
Μια πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
175 γρ μαύρη ζάχαρη
100 γρ τριμμένα καρύδια
175 γρ βούτυρο
3 αυγά
150 γρ μαρμελάδα πορτοκάλι 

Για την επάλειψη:

2 κουταλάκια νερό ζεστό

 
Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει αρκετά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο, στις αντιστάσεις.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια μακρόστενη μέτρια φόρμα για κέικ.
Χοντροτρίβουμε τα καρύδια. 
Κοσκινίζουμε μαζί την φαρίνα, το μπέικιν, το τζίντζερ, την κανέλλα,
το γαρύφαλλο και το μοσχοκάρυδο.
 Προσθέτουμε την ζάχαρη, τα καρύδια,
  το βούτυρο, τα αυγά και την μαρμελάδα.
 Ανακατεύουμε στο μίξερ ή με ένα ξύλινο κουτάλι για 2-3 λεπτά
και το μίγμα μας είναι έτοιμο!
To αδειάζουμε στην φόρμα, το στρώνουμε ελαφρά με ένα κουτάλι να πάει παντού ομοιόμορφα
και το ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. 
Το ελέγχουμε στα 45 λεπτά και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξει.
 Δοκιμάζουμε με την λάμα ενός μαχαιριού, αν βγει καθαρή το κέικ είναι έτοιμο,
διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά
και μετά το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα για να κρυώσει τελείως ~
η σχάρα δεν το αφήνει να νοτίσει από κάτω...
 
Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε καλά την μαρμελάδα με το ζεστό νερό
και περιχύνουμε το κέικ μας όσο είναι ακόμα ζεστό.


Καλή απόλαυση!!!

7 σχόλια:

  1. Βρήκα πως θα αξιοποιήσω την μαρμελάδα πορτοκάλι που έφτιαξα (φέτος έφτιαξα μπόλικη είναι η αλήθεια)
    Ωραιότατο το κέικ σου Μπέτυ μου και μυρωδάτο με τα μυρωδικά που του πρόσθεσες!
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρελαίνομαι για μαρμελάδα πορτοκάλι πάνω σε κέικ! Το δικό σου δείχνει πεντανόστιμο! Και θα μυρίζει τέλεια! Μπράβο!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται πραγματικά πολύ νόστιμο και οι συνδυασμοί των μυρωδικών το κάνουν σίγουρα πολύ μοσχομυριστό! Πολύ ωραία, χειμωνιάτικη πρόταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας αφηνουμε την πόρτα της ζωης ανοιχτη μονο στα χαμογελα.Καλη εβδομαδα να εχεις. Αργω μερικες φορες να περασω αλλα δεν ξεχνω τους μπλοκοφιλους :)Tελειο φαινεται!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποσο υπεροχα ειναι ολα!!!!δεν προλαβαινω να ταφτιαξω!!!μολις δημιουργησα και εγω το δικο μου blog!!!!πριν λιγη ωρα!!θα χαρω να εχω και καποιες απο τις συνταγες σου εκει!!!!peri-paidiou.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου ευχήθηκα ήδη κατ'ιδίαν, να σου ευχηθώ κι από δω Καλορίζικο!!!
      Θα χαρώ να δω συνταγές του Betty's Cuisine στο blog σου!!!
      Καλή αρχή!

      Διαγραφή
  6. Πολύ καλή η συνταγή αν και έκανα κάποιες αλλαγές. Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...