Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Πιροσκί με λουκάνικο

Και σε ποιόν δεν αρέσουν!!! J

Υλικά ζύμης για 40 κομμάτια περίπου:

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 αυγό
1 κουταλιά βούτυρο
Μισό φλιτζάνι γάλα χλιαρό
Λάδι για το τηγάνισμα

Για την γέμιση:

30 λουκανικάκια 

Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, 
το αλάτι και την μαγιά και ανακατεύουμε καλά.
 Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το αυγό, 
το βούτυρο και το γάλα.
Ζυμώνουμε με τον γάντζο (ή με τα χεράκια μας) 
μέχρι να πετύχουμε μια απαλή και ελαστική ζύμη.
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και μια πετσέτα 
και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και ανοίγουμε φυλλαράκια. 
Στο κέντρο κάθε κομματιού βάζουμε από 1 λουκάνικο, 
 διπλώνουμε και πιέζουμε καλά τις άκρες να ενωθούν.  
Τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα ετοιμάσουμε όλα.
 Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι 
 και τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από τα πολλά λάδια. 
 Τα τσακίζουμε ζεστά!!! J
Υπέροχα!!!

6 σχόλια:

  1. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για τις συνταγές σου. Μ' έχουν λύσει πολλές φορές τα χέρια, ειδικά οι εύκολες του 10λεπτου. Αυτη η ομελέτα σου με την ντομάτα είναι το αγαπημένο μου. Σκέφτομαι να δοκιμάσω τα πιροσκί το σαββατοκύριακο, αλλά θέλω τα μισά κομμάτια. Οπότε θα μοιράσω στη μέση όλα τα υλικά, έτσι δεν είναι; Λουκανικάκια ν' αγοράσω τα έτοιμα, τα μικρούλια; Σ' ευχαριστώ για τις συνταγές που μας προσφέρεις απλόχερα! Εις αναμονή των εύκολων και γρήγορων (με απλά υλικά) συνταγών για εμάς τις εργαζόμενες κα μαμάδες!!!!!! ΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη καλησπέρα και σε ευχαριστώ πολύ, σχόλια σαν το δικό σου είναι ο καλύτερος έπαινος για μένα και κινητήριος δύναμη!
      Τα υλικά στο μισό για μισή δόση και τα λουκανικάκια ναι είναι τα μικρά τα έτοιμα, μπορείς αν βρεις και θέλεις να βάλεις και μικρά χωριάτικα για ακόμα πιο πικάντικη γεύση!
      Καλή επιτυχία και καλή συνέχεια! :)

      Διαγραφή
  2. Εξαιρετικη η ζυμη σου!
    Θα την δοκιμασω για αλλαγη, αλλα θα γεμισω με κιμα καπως φτιαγμενο. Δε σε πειραζει;
    Σε φιλω
    Νενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγγνώμη να κάνω μια ερώτηση. Το γάλα δεν είναι λίγο? Το αλεύρι δεν δθακυεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως βάλατε περισσότερο αλεύρι ή ίσως ήταν μικρό το αυγό? Μπορείτε να προσθέσετε λίγο γάλα ακόμα για να πετύχετε μια ζύμη απαλή κι ελαστική!

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...